BIOGRAFI

MARIA TERESA ASSING

 

Maria Teresa Assing er en af Danmarks mest distingverede og ekspressive koncertpianister.

 

Hun er født i København og har rødder i en dansk-polsk kunstnerfamilie. Hun startede sin musikalske opdragelse allerede som 5-årig og opdagede snart sin kærlighed til musik og særligt til klaveret.

 

Få år senere fik hun 1. præmie for sit spil ved Berlingske Tidendes Musikkonkurrence, og det er siden blevet til guldmedalje, talentpræmieog flere 1. priser ved Steinway Festivalen.

 

Som 16-årig forlod hun Danmark for at opsøge den legendariske tjekkiske klaverpædagog bosat i Norge, Jiri Hlinka, som blev hendes læremester i en årrække. Samtidig fulgte hun gymnasiet og tog studentereksamen fra Bergen Katedralskole.

 

Fra Norge videre til Tyskland, hvor hun fortsatte sine klaverstudier ved Hochschule für Musik und Theater i Hamburg i klaverklassen hos professorerne Evgeni Koroliov, Elgin Roth og Marco Antonio de Almeida.

 

Efter diplomkoncert i Hamburger Musikhalle i 2000 vendte hun hjem til København for at gå i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkon-servatorium hos docent Anne Øland. Herfra havde Maria Teresa Assing debutkoncert - i Den sorte Diamant - i 2002 med begejstrede anmeldelser.

 

Maria Teresa Assing er i dag en aktiv solist og kammermusiker med et stort og alsidigt repertoire fra barok til avantgarde. Hendes koncertvirksomhed omfatter optrædender og radio/tv-transmissioner i hele Europa både med orkestre og ved solorecitals.

 

Særligt bemærket har hun gjort sig med sine fortolkninger af klavermusik af J. S. Bach, F. Schubert, F. Chopin og Olivier Messiaen. Hun har arbejdet med dirigenter som Leif Segerstam, Maximiano Valdés, Gürer Aykal, Tamás Vetö og Matthias Aeschbacher og har modtaget en række fornemme priser for sit spil, heriblandt Jacob Gades Legat og Sonyprisen.

 

Maria Teresa Assing udsendte sin debut CD i 200-året for Frédéric Chopins fødsel med flere af hans mest elskede og kendte klaverværker og høstede begejstrede anmeldelser i udenlandske musikmagasiner. Hun er nu CD aktuel med sin nyeste udgivelse af partitaer for klaver af J. S. Bach.